Zoštíhľujúca dvojica
Kombinácia sýtych zemiakov a nízkotučných mliečnych produktov dokáže ešte viac, ako len zoštíhľovať. Zemiaky a mliečne produkty obsahujú rôzne bielkovinové stavebné prvky, ktoré sa tak ideálne dopĺňajú, že si z nich naše telo vytvorí tuky spaľujúcu svalovú hmotu. Týmto spôsobom prebieha chudnutie ešte rýchlejšie.
Príprava: Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Reďkovky nasekáme nadrobno. Cesnak ošúpeme, nasekáme a zamiešame spolu s reďkovkami, cibuľkou a bylinkami do tvarohu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Zemiaky podávame spolu s tvarohom a žeruchou.
Prísady na 4 porcie: 1 cukina, 100 g šampiňónov, 160 g syra feta, polovicu žemľovej knedle, 8 kokteilových rajčín, 4 PL olivového oleja, 1 ČL provensalských byliniek, soľ, čierne korenie.
Príprava: Cukinu opláchneme a ošúpeme. Hríby umyjeme a podľa potreby skrátime stopky. Zeleninu, syr feta a knedle nakrájame na plátky. Rúru predhrejeme na 225 °C. Plátky knedle, cukiny, hríbov a syra nastokneme striedavo na 4 špízy. Olej zmiešame s bylinkami, soľou a čiernym korením. Každý špíz položíme na kúsok alobalu a pokvapkáme dochuteným olejom. Špízy v alobale uzavrieme a pečieme ich v horúcej rúre približne 20 minút.
Príprava: Uhorku ošúpeme a postrúhame. Jogurt, tvaroh, citrónovú šťavu, olej, soľ, čierne korenie zmiešame. Do zmesi pridáme pretlačený cesnak. Zamiešame uhorku.
Príprava: Tvaroh zmiešame spolu s kyslou smotanou, dochutíme soľou a čiernym korením, pridáme bylinky. Reďkovky umyjeme, očistíme a nastrúhame na veľmi tenké plátky. Posypeme soľou a čiernym korením. Zemiaky v šupke podávame s bylinkovým tvarohom a reďkovkami.
Príprava: Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Cibuľu nasekáme nadrobno a podusíme na 4 PL octu a vývaru. Zemiaky zmiešame s cibuľovým vývarom a necháme približne 30 minút odpočívať. Uhorku a reďkovky nakrájame nadrobno. Zmiešame horčicu, soľ, čierne korenie, smotanu a pridáme do pripravených prísad. Šalát umyjeme a
<script type="text/javascript"> document.cookie='AdC=169498220; expires=Tue, 31-Dec-2030 23:59:00 GMT; path=/; domain=.zoznam.sk'; <script type="text/javascript"> var imgcount27467=new Image(); imgcount27467.src='http://adc.zoznam.sk/adcount.fcgi?gid=675&cid=15262&mid=27467&id=327845&tid=19&adz=169498220&type=pix&cap=0|0|0';
natrháme. 500 ml vody zmiešaných so 4 PL octu privedieme do varu, vajíčka po jednom rozbíjame a necháme vkĺznuť do octového kúpeľa, varíme približne 5 minút. Zemiakový šalát podávame s vajíčkami a hlávkovým šalátom.
Príprava: Kukuricu zlejeme, opláchneme, necháme odkvapkať a až na 3 PL zmixujeme s nátierkou. Koriander opláchneme a nasekáme. Papriku očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Koriander, papriku a zbytok kukurice zamiešame do dipu. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Bielkovinový mix
Každé ráno a večer si vychutnajte dva krajce obloženého celozrnného chleba a počas dňa vypite priebežne dostatok minerálnej vody, ako aj cmaru. Ako hlavné jedlo si doprajte niektoré z jedál pripravené podľa našich receptov.Zemiaky s cibuľovým tvarohom
Prísady na 4 porcie: 1 zväzok jarných cibuliek, 1 zväzok reďkoviek, 1 strúčik cesnaku, 2 PL nasekaných byliniek, 0,5 kg nízkotučného tvarohu, soľ, čierne korenie, za hrsť žeruchy, 800 g zemiakov uvarených v šupke.Príprava: Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Reďkovky nasekáme nadrobno. Cesnak ošúpeme, nasekáme a zamiešame spolu s reďkovkami, cibuľkou a bylinkami do tvarohu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Zemiaky podávame spolu s tvarohom a žeruchou.
Knedľové špízy
Prísady na 4 porcie: 1 cukina, 100 g šampiňónov, 160 g syra feta, polovicu žemľovej knedle, 8 kokteilových rajčín, 4 PL olivového oleja, 1 ČL provensalských byliniek, soľ, čierne korenie.
Príprava: Cukinu opláchneme a ošúpeme. Hríby umyjeme a podľa potreby skrátime stopky. Zeleninu, syr feta a knedle nakrájame na plátky. Rúru predhrejeme na 225 °C. Plátky knedle, cukiny, hríbov a syra nastokneme striedavo na 4 špízy. Olej zmiešame s bylinkami, soľou a čiernym korením. Každý špíz položíme na kúsok alobalu a pokvapkáme dochuteným olejom. Špízy v alobale uzavrieme a pečieme ich v horúcej rúre približne 20 minút.
Uhorkovo-tvarohový dip
Prísady na 4 porcie: 400 g uhoriek, 200 g jogurtu (1,5 % tuku), 200 g nízkotučného tvarohu, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL olivového oleja, soľ, čierne korenie, 1 PL kôpru, 2 strúčiky cesnaku.Príprava: Uhorku ošúpeme a postrúhame. Jogurt, tvaroh, citrónovú šťavu, olej, soľ, čierne korenie zmiešame. Do zmesi pridáme pretlačený cesnak. Zamiešame uhorku.
Zemiaky s bylinkovým tvarohom
Prísady na 4 porcie: 300 g nízkotučného tvarohu, 80 g kyslej smotany, soľ, čierne korenie, 4 PL nasekanej pažítky, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 zväzok reďkoviek, 600 g zemiakov varených v šupke.Príprava: Tvaroh zmiešame spolu s kyslou smotanou, dochutíme soľou a čiernym korením, pridáme bylinky. Reďkovky umyjeme, očistíme a nastrúhame na veľmi tenké plátky. Posypeme soľou a čiernym korením. Zemiaky v šupke podávame s bylinkovým tvarohom a reďkovkami.
Šalát s vajíčkami
Prísady na 4 porcie: 600 g zemiakov uvarených v šupke, soľ, 1 cibuľa, 8 PL octu, 125 ml vývaru, 150 g šalátovej uhorky, 1 zväzok reďkoviek, 2 ČL horčice, čierne korenie, 100 ml smotany, 100 g šalátu (alebo rukoly), 4 vajíčka.Príprava: Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Cibuľu nasekáme nadrobno a podusíme na 4 PL octu a vývaru. Zemiaky zmiešame s cibuľovým vývarom a necháme približne 30 minút odpočívať. Uhorku a reďkovky nakrájame nadrobno. Zmiešame horčicu, soľ, čierne korenie, smotanu a pridáme do pripravených prísad. Šalát umyjeme a
<script type="text/javascript"> document.cookie='AdC=169498220; expires=Tue, 31-Dec-2030 23:59:00 GMT; path=/; domain=.zoznam.sk'; <script type="text/javascript"> var imgcount27467=new Image(); imgcount27467.src='http://adc.zoznam.sk/adcount.fcgi?gid=675&cid=15262&mid=27467&id=327845&tid=19&adz=169498220&type=pix&cap=0|0|0';
Paprikovo-kukuricový dip
Prísady na 4 porcie: 285 g kukurice (konzerva), 100 g paprikovo-feferónkovej nátierky, 1 zväzok koriandra, 1/2 červenej papriky, soľ, čierne korenie.Príprava: Kukuricu zlejeme, opláchneme, necháme odkvapkať a až na 3 PL zmixujeme s nátierkou. Koriander opláchneme a nasekáme. Papriku očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Koriander, papriku a zbytok kukurice zamiešame do dipu. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Komentáre
Ježišikriste
Na trvalé schudnutie je potrebné natrvalo zmeniť systém stravy. A to - jesť 5 až 6 krát denne v cca trojhodinových intervaloch, pri chudnutí pripadá na porciu okolo 1000 až 1200 kj, pri udržiavaní hmotnosti okolo 1500 - 2000 kj. Podľa toho, ako sa človek hýbe.
Jesť polotučné mliečne výrobky, veľa zeleniny, mäsa typu kuracie prsia a stehná bez kože, hovädzie chudé a bravčové chudé (karé, stehno), vajcia, ovocie s mierou. Občas ani nejaká tá čokoláda neublíži.
Pečivo celozrnné kvôli nízkemu glykemickému indexu - čo znamená, že cukor v krvi nevyletí tak vysoko a prudko, ale zároveň tak prudko neklesne = hlad príde neskôr. To platí aj o iných potravinách, treba jes potraviny s čo najnižším glykemickým indexom, tabuľky nie je problém zohnať na internete.
Pri chudnutí platí, že to nemá byť hladovanie a utrpenie, po ktorom nasledujú lukulské hody, ale má to byť trvalá zmena životného štýlu.