Chudnite s Mesiacom!
3/2007
Ak si zvolíte správny čas na diétu, rýchlejšie sa zbavíte svojej nadváhy. Využite aktívne pôsobenie Mesiaca!
Ak si zvolíte správny čas na diétu, rýchlejšie sa zbavíte svojej nadváhy. Využite aktívne pôsobenie Mesiaca!
Ideálne sú tri dni diéty rozdelenej na obedy s nízkym obsahom tukov, ľahké raňajky, ako aj večere. K tomu sa odporúča veľa vody a čaju – to pomáha pri chudnutí a oznamuje postupné ubúdanie hmotnosti.
Diétu si ráno doplňte čerstvým hruškovým šalátom s jogurtom, plátkom ražného chleba s nízkokalorickým syrom alebo s cereáliami s banánom a mliekom. Na večeru si dajte plátok celozrnného (ražného) chleba s bylinkovým tvarohom, cestoviny s čerstvými paradajkami alebo dusenú zeleninu s ľahkou bagetou. Medzitým si môžete vychutnať čerstvé ovocie s nízkotučným jogurtom.
Na jednu porciu potrebujeme: 250 g mrkvy, 1/2 ČL masla, 1/2 ČL cukru, 1 ČL balzamového octu, soľ, 1/2 ČL oleja, tymian, 2 morčacie rezne (plátky po 75 g), čierne korenie.
Príprava: Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé pásiky. V malom hrnčeku zohrejeme maslo a pridáme mrkvu, ktorú podusíme asi 5 minút. Ocukríme a necháme na silnom ohni skaramelizovať. Pridáme balzamový ocot, osolíme. Mrkvu odstavíme z ohňa a udržujeme v teple. Olej rozohrejeme na malej panvici a mäso silno opražíme. Pridáme tymian a na strednom ohni rezne pražíme z každej strany asi 3 minúty a okoreníme. Plátky mäsa potrieme balzamovou mrkvou a posypeme zvyškom tymianu. Podávame so štyrmi kusmi bagety.
Na jednu porciu potrebujeme: 1/2 strúčika cesnaku, 50 g húb šitake (čínskych), 1 mrkvu, 50 g hrachu, 2 jarné cibuľky 2/3 čili papričky, 1 ČL oleja, 1 PL sójových klíčkov (nemusí byť), 200 g varenej ryže a 1 ČL sójovej omáčky.
Príprava: Olej zohrejeme vo woku alebo panvici a jemne na ňom opražíme cesnak, pridáme očistené a na pásiky nakrájané hríby. Mrkvu nakrájame na tenké kolieska, umyjeme hrach a jarnú cibuľku pokrájame na dlhšie kúsky. Zeleninu s cesnakom pražíme na oleji asi 3 minúty. Čili papričku zbavíme semienok, nakrájame ju na kolieska a primiešame spolu s ryžou a so sójovými výhonkami – pražíme ďalšie 3 minúty. Dochutíme sójovou omáčkou.
Na jednu porciu potrebujeme: 30 g celozrnných špagiet, 1 paradajku, 1/2 cibule, 1 a 1/2 červenej papriky, 1 ČL oleja, 100 ml instantného vývaru (bujónu), 30 g syra feta, korenie a 1 PL čiernych olív.
Príprava: Celozrnné špagety uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale. Pokrájanú cibuľu a papriku opražíme na rozohriatom oleji. Neskôr ich zalejeme vývarom a varíme prikryté asi 7 minút. Na záver pridáme nakrájanú paradajku a necháme zovrieť. Fetu rozdrvíme, uvarené špagety precedíme, pridáme k zelenine a dobre premiešané zohrejeme. Dochutíme soľou a korením. Špagety navrchu ozdobíme fetou a olivami.
Raňajky a večere
Diétu si ráno doplňte čerstvým hruškovým šalátom s jogurtom, plátkom ražného chleba s nízkokalorickým syrom alebo s cereáliami s banánom a mliekom. Na večeru si dajte plátok celozrnného (ražného) chleba s bylinkovým tvarohom, cestoviny s čerstvými paradajkami alebo dusenú zeleninu s ľahkou bagetou. Medzitým si môžete vychutnať čerstvé ovocie s nízkotučným jogurtom.
1. deň: MORČACÍ REZEŇ S MRKVOU
Na jednu porciu potrebujeme: 250 g mrkvy, 1/2 ČL masla, 1/2 ČL cukru, 1 ČL balzamového octu, soľ, 1/2 ČL oleja, tymian, 2 morčacie rezne (plátky po 75 g), čierne korenie.
Príprava: Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé pásiky. V malom hrnčeku zohrejeme maslo a pridáme mrkvu, ktorú podusíme asi 5 minút. Ocukríme a necháme na silnom ohni skaramelizovať. Pridáme balzamový ocot, osolíme. Mrkvu odstavíme z ohňa a udržujeme v teple. Olej rozohrejeme na malej panvici a mäso silno opražíme. Pridáme tymian a na strednom ohni rezne pražíme z každej strany asi 3 minúty a okoreníme. Plátky mäsa potrieme balzamovou mrkvou a posypeme zvyškom tymianu. Podávame so štyrmi kusmi bagety.
2. deň: PRAŽENÁ RYŽA SO ZELENINOU
Na jednu porciu potrebujeme: 1/2 strúčika cesnaku, 50 g húb šitake (čínskych), 1 mrkvu, 50 g hrachu, 2 jarné cibuľky 2/3 čili papričky, 1 ČL oleja, 1 PL sójových klíčkov (nemusí byť), 200 g varenej ryže a 1 ČL sójovej omáčky.
Príprava: Olej zohrejeme vo woku alebo panvici a jemne na ňom opražíme cesnak, pridáme očistené a na pásiky nakrájané hríby. Mrkvu nakrájame na tenké kolieska, umyjeme hrach a jarnú cibuľku pokrájame na dlhšie kúsky. Zeleninu s cesnakom pražíme na oleji asi 3 minúty. Čili papričku zbavíme semienok, nakrájame ju na kolieska a primiešame spolu s ryžou a so sójovými výhonkami – pražíme ďalšie 3 minúty. Dochutíme sójovou omáčkou.
reklama
3. deň: FAREBNÝ ŠPAGETOVÝ TANIER
Na jednu porciu potrebujeme: 30 g celozrnných špagiet, 1 paradajku, 1/2 cibule, 1 a 1/2 červenej papriky, 1 ČL oleja, 100 ml instantného vývaru (bujónu), 30 g syra feta, korenie a 1 PL čiernych olív.
Príprava: Celozrnné špagety uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale. Pokrájanú cibuľu a papriku opražíme na rozohriatom oleji. Neskôr ich zalejeme vývarom a varíme prikryté asi 7 minút. Na záver pridáme nakrájanú paradajku a necháme zovrieť. Fetu rozdrvíme, uvarené špagety precedíme, pridáme k zelenine a dobre premiešané zohrejeme. Dochutíme soľou a korením. Špagety navrchu ozdobíme fetou a olivami.
Komentáre
super!
dik...